4. jul. 2014

PRE-VEČNOST (roman v nadaljevanjih)



Tretji obisk

Napenjam oči skozi zaplate megle, ki se neenakomerno spušča nad mesto. Ali ga bom nocoj srečala, videla, ogovorila, se zazrla v njegove oči … v skopičeni pulziji mojih misli trenutno ni prostora in ne časa za kaj drugega, pa vendar me prešine, da bi bilo vendarle dobro v tem primeru zastaviti problem pred vprašanje; zakaj. Težko bi si odgovorila, pravzaprav, ne morem si, ker nimam časa, upanje narašča, rabi ves prostor … naglo se bližam stari zgradbi, kjer sem ga zadnjič opazila. Za hip se zazdi, da se stavba bliža meni, skozi meglo nejasno vidim, zagledam obrise, podobo moškega, bareto, dvignjen ovratnik, labirint. Obraza pa ne … To je vse. Pridem bliže in pred sabo zagledam resničen lik, stvarnega moškega, brez barete, brez dvignjenega ovratnika z labirintom, resnični moški v naročju stiska otroka, za roko drži mlado žensko …
»Gotovo gre za nekakšen možganski izpuščaj,« je zamrmrala moja vest, ki je vsakič znova presenečena nad mojimi imaginarnimi doživetji. »Še dobro, da greva na terapijo.«
»Zdaj ni čas za štetje drobiža,« odvrnem, »podvizaj se!«
Na terapiji že vsi sedijo. Pohitim, sedem poleg Nežke na svoj sedež in na hitro vprašam, kako se obnese posvojenka. Pravi, da odlično, ne more biti bolje, May cveti. Obljubim, da jih bom obiskala. Opazim, da ni Sanje. Niti Luja. Pa tudi Elle ni. Terapevt na kratko razloži, da se je Ella vrnila k Anonimnim debeluhom, ker smatra, da se bo tam lažje, bolj odločno spoprijela s svojimi težavami (z depresijo). Iz druge vrste slišim glasen šepet, da, razumljivo, saj je bilo opaziti, da se je zredila, revica, morda zato … Ni mi všeč, ker to slišim, in kako to slišim. Za Luja in Sanjo pa terapevt ne ve, zakaj ju ni. Za Sanjo ve Nežka, ni je, ker čuva May.
Justin se javi k besedi. Na kratko pojasni, da ima občutek, da mu gre na bolje, vendar je imel ponoči računalniške privide … Podrobno opiše vsebino nočne more: Pojasni, da sanja o prelestni blondinki, z razkošnim oprsjem in bujnimi boki. Očarljivo se mu nasmiha, oblizuje si ustnice, prst, celo roko ima vlažno, z njo drsi po mehkem trebuhu, ustavi se pri popku, zdrsne niže … z drugo roko se dotika dojk, jih gladi, s konicami prstov gnete bradavički, medtem pa izzivalno ziblje z boki, iztegne roko proti njemu, ga vabi … Justin vstane, seže po roki, začuti njen dotik … blondinka se zanosno smehlja, ga nežno potegne v zaslon, stisk roke je nežen, a čvrst, vse čvrstejši, Justin začuti omamen vonj njenega telesa, seže po svileni koži njenih dojk, celo čuti jih pod prsti … začaran, v omami hlasta po zraku … medtem ko se stisk roke krepi, postaja močnejši, bolj trden, grob, nasilen … z odločnim, veščim sunkom ga nenadoma potegne v gosto, nepregledno temo. Vakuum … Preden se zbudi, se vidi, kako umira.
Od takrat obiskuje le spletno kavarno ...
Ploskamo, nekateri v zadregi, sklepam, da morda presunjeni nad nazornostjo prikazanih sanjskih slik. Ker želje po nastopu ta večer v skupini več ni bilo, nam je terapevt zavrtel Intouchables (Prijatelja), rahločuten francoski film o prijateljstvu, ki sem si ga ogledala že v kinu, a tistega večera je bil ta izbor zame pravšnji, takrat sem ga dojemala še globlje, drugače (na novo) doživeto. In med ogledom zelo pogrešala Didi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar