27. mar. 2015

PSIHOTERAPIJA - CURRICULUM VITEA



Curriculum vitea: Zuzanna Kraskova

Zuzanna Kraskova je v Sloveniji živeča Slovakinja, pesnica, pisateljica, kolumnistka, prevajalka, ateljejska slikarka in psihoterapevtka. Študirala je psihologijo, diplomirala pa je tudi iz  psihosocialnega menedžmenta ter v okviru psihosocialnega področja magistrirala iz psihoterapije. Ravno tako je iz istih vsebin opravila doktorski študij. Poleg ustvarjanja dela kot kognitivno vedenjska psihoterapevtka na področju psihosocialne pomoči, piše kolumne za častnik Delo in Kralje ulice ter predava na višješolskih izobraževalnih ustanovah; Erudio, Gea College itn.

Reference:
Leta 1978 je bila v Novem Sadu nagrajena za najboljšo mladinsko epsko pesnitev PRISELJEN na natečaju  o življenju manjšinskih narodov v Vojvodini, leta 1979 pa za najboljšo mladinsko poemo. Leta 2006 je bila nagrajena za najboljšo kratko prozo na natečaju Sodobnosti in DSP. Njena kratka proza je bila leta 2012 uvrščena v ANTOLOGIJO JUGOSLOVANSKE KRATKE PROZE.


Od leta 1999 do 2002 je izdala štiri pesniške zbirke, pod skupnim imenom ENA TISTIH ŽENSK, od katerih sta dve izšli v slovaškem in angleškem jeziku.

Leta 2006 je izdala dve zbirki kratke proze LE-BDENJE  (založba Koščak) in SENCeSENC (založba Libro).

Leta 2007 je izdala roman EU-ROPA (založba Libro).

Leta 2008 je izdala pesniško zbirko ALOHTON (založba Scriptio).

Leta 2009 je v slovenščino prevedla roman LUČ  (Lampa) slovaškega pisatelja Dušana Kužla (založba Beletrina in Društvo slovenskih pisateljev).

Leta 2010 je izdala roman LUGOVO KOPJE (založba Scriptio).

Leta 2012 je izdala zbirko kolumn V OGLEDALU JE NEKAJ NAROBE kot sociološko-strokovne študije (Libro).

Leta 2013 je izdala roman PRE-VEČNOST (Scriptio).

Živi, ustvarja in dela v Ljubljani.



PSIHOTERAPIJA in psihosocialno svetovanje


PSIHOTERAPIJA in psihosocialno svetovanje
UČINKOVITA POMOČ PRI REŠEVANJU DUŠEVNIH STISK
Kognitivno vedenjska psihoterapevtska obravnava temelji na prepoznavanju in modificiranju čustvenega nelagodja in posledično nacepljenih duševnih motenj, ki so nastale zaradi  napačne miselne naravnanosti oz. napačnih bazičnih miselnih vzorcev oz. prepričanj.
Psihosocialna obravnava temelji na prepoznavanju različnih psiholoških in psihosocialnih težav – vsebuje pa celostno psihosocialno oskrbo. Je primerna za otroke, mladostnike in odrasle.


Zuzanna Kraskova, mag. psih.soc. pom.

Naročite se lahko ob delovnikih od 9. do 17. ure.
Zaupni telefon: 031-255-115


KOGNITIVNO VEDENJSKA PSIHOTERAPIJA obravnava otroke in adolescente, psihiatrične hospitalne bolnike, bolnike s kroničnimi boleznimi itn. Osredotoča se na:
depresije
anksioznost in fobije
zlorabo drog
bipolarno motnjo
osebnostne motnje
obsesivno kompulzivno motnjo
potravmatsko stresno motnjo
psihoze
odvisnosti

Ni komentarjev:

Objavite komentar